Zamieszczone przez kazik4x4
Witajcie - dylemat pomiedzy octavią I LF a audi C5
Zwiń
X
-
Big, lepiej się poczułeś? Ego się podnosło po tym co napisałeś? Czy cena "okazyjna" to według Ciebie "niesamowicie i nierealnie" niska? - bo według mnie nie...
Personalnie mnie atakujesz po raz kolejny (znów nie wiem dlaczego?)... Weź Ty się raz (ten jeden jedyny) w garść, zadzwoń do mnie (bez problemu znajdziesz mój nimer telefonu - ale prośba o telefon w godzinach 8.00-17.00, bo w poza nimi możesz przeszkadzać), powiedz z czym masz problem wobec mojej osoby i zejdź w końcu ze mnie! Pozwól mi (i innym) mieć własne zdanie i tego faktu nie krytykuj i nie oceniaj.
A jak nie masz zamiaru ze mną po męsku osobiście (choć telefonicznie) porozmawiać, to kliknij "ignoruj" i tyle... Nie będziesz musiał czytać moich wpisów (sam tak robię, choć Ciebie jeszcze nie "odkliknąłem", bo jednak niedotryczące mnie wpisy masz raczej dość konkretne).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekZamieszczone przez MiroTDIKonsul ma immunitet i mogą mu...skoczyć...
Czyli np. kiedy konsul nawalony w trzy dupy jedzie autem i go zatrzymają to wprawdzie nie mają prawa go skuć itp. ale mogą np. radiowozem zablokować pojazd konsula.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekkazik4x4, tylko czy on musi się poddać badaniu alkomatem :?:
ja słyszałem, że może tego odmówić
Zamieszczone przez kazik4x4mogą pouczyć, mogą
Pouczenie nie jest formą karania, tylko jednym z działań prewencyjnych.
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 22:40 ]
Zamieszczone przez AntracytVSTeakChłopaki dziękuje za podpowiedź z tą przydymianą szybą ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Jesli to auto było zamówione specjalnie na potrzeby CC/CD to szyby powinno mieć przyciemniane nie folią ale wstawione fabryczne z ciemnego szkła. Więc o ile nie sa to wyklejanki o tyle policja może Cię w dupe pocałować.
Zobacz czy jest folia czy nie, a jeśli nie to czy są ori znaki Audi z rocznikiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AntracytVSTeakto jak to w końcu jest?
Jeśli jest to jakakolwiek ingerencja zewnętrzna w fabrczne wyposażenie auta (np. folia, przyciemnianie piecowe przez firmy zewnetrzne), to policja zabierze ci dowód i naloży na ciebie mandat karny.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
AntracytVSTeak, Twoje auto musi spełnić wymagania ustawowe dotyczące wszystkich auto poruszajacych się po polskich drogach - jeśli Twoje szyby mają zbyt małą przepuszczlność światła (nawet, jeśli auto było zamówione jako CC), to nie ma prawa poruszać się w (jako zarejestrowane w PL) takiej formie po naszych drogach. Więc może się zdarzyć tak, że będziesz musiał wymienić szyby na takie, które są zgodne z przepisami... Na szczescie szyby są tanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez AntracytVSTeakto jak to w końcu jest?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12AntracytVSTeak, Twoje auto musi spełnić wymagania ustawowe dotyczące wszystkich auto poruszajacych się po polskich drogach - jeśli Twoje szyby mają zbyt małą przepuszczlność światła (nawet, jeśli auto było zamówione jako CC), to nie ma prawa poruszać się w (jako zarejestrowane w PL) takiej formie po naszych drogach
Powiedz mi więc jak auto kupine w polskim salonie danej marki może niespełniać wymagan ustawonych dotyczacych aut poruszajacych sie po polskich drogach (pomijając jakiekolwiek późniejsze ingerencje własne) ???
P.S.
Auto kupione dla przedstawicieli CC musi spełniać takie same wymogi jak każdo jedno inne auto. W normalnym aucie przepuszczalnośc światła w przednich bocznych szybach to ok. 80% więc te 10% rezerwy pozostaje.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPowiedz mi więc jak auto kupine w polskim salonie danej marki może niespełniać wymagan ustawonych dotyczacych aut poruszajacych sie po polskich drogach (pomijając jakiekolwiek późniejsze ingerencje własne) ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Co prawda pytanie nie do mnie, ale sprawa moze byc prosta - konsulat chcial przyciemnione szyby (ponad przepisy) to jest dostal (na wlasna odpowiedzialnosc).
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 23:26 ]
Agamek12, kurde o co tobie chodzi ??? Piszesz farmazony i masz pretensje, że ktoś cie poprawia. Zacznij mysleć i będzie o.k.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, to Ty mnie atakujesz - to Ty powinieneć mi się tłumaczyć...
Zresztą swoim wpisem na samej górze tej strony sam przyznajesz mi rację mówiąc o tym, że auto dopuszczone do ruchu w PL musi spelniac warunki techniczne takie, jak dla wszystkich innych "polskich" aut... Po kiego grzyba piszesz jakiś bzdury powtwierdzające Twoją (i moją) teorię, próbując jednocześnie zdyskredytować moją opinię?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez t271828Co prawda pytanie nie do mnie, ale sprawa moze byc prosta - konsulat chcial przyciemnione szyby (ponad przepisy) to jest dostal (na wlasna odpowiedzialnosc).
po drugie moglo te szyby przyciemnic ASO
Po trzecie nie ma szansy aby udowodnic, ze te szyby sa oryginalne.
Reasumujac zeby jezdzic z czystym sumieniem trzeba sprawdzic czy jest te 70%, a nie liczyc, ze przekonamy policjanta, ze "tak bylo fabrycznie" No i jesli na oko widac, ze sa przyciemnione to nie ma sily zeby bylo 70% przepuszczalnosci.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Big, to Ty mnie atakujesz - Ty powinieneć mi się tłumaczyć...
Chcesz tłumaczenie prosze bardzo: Na 6 str. tego wątku wklejasz link do ogłoszenia o sprzedaży tego konkretnego Audi. W linku tym pisze, że krajem pochodzenia auta jest Polska, czyli auto jako nowe zostalo kupione w ASO Audi w Polsce.
Nastepnie piszesz:" AntracytVSTeak, Twoje auto musi spełnić wymagania ustawowe dotyczące wszystkich auto poruszajacych się po polskich drogach - jeśli Twoje szyby mają zbyt małą przepuszczlność światła (nawet, jeśli auto było zamówione jako CC), to nie ma prawa poruszać się w (jako zarejestrowane w PL) takiej formie po naszych drogach" - więc ja się pytam jak auto kupione w polskim salonie u autoryzowanego dealera może w jakikolwiek sposób nie spełniać tych wymogów
[ Dodano: Pią 06 Sty, 12 23:42 ]
Zamieszczone przez t271828Po pierwsze mogli mu zalozyc szyby przeznaczone na inny rynekZamieszczone przez t271828po drugie moglo te szyby przyciemnic ASO
Zamieszczone przez t271828Po trzecie nie ma szansy aby udowodnic, ze te szyby sa oryginalne.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez t271828Po trzecie nie ma szansy aby udowodnic, ze te szyby sa oryginalne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Pouczenie nie jest formą karania, tylko jednym z działań prewencyjnych.
Stosowanie pouczeń jest dozwoloną formą kary w stosunku do sprawcy wykroczenia, gdzie można poprzestać na zastosowaniu pouczenia, zwróceniu uwagi, ostrzeżeniu lub na zastosowaniu innych środków oddziaływania wychowawczego – mówił nam szef mazowieckich związkowców, Grzegorz Nems.
Komentarz
-
-
Agamek12 pisze:" AntracytVSTeak, Twoje auto musi spełnić wymagania ustawowe dotyczące wszystkich auto poruszajacych się po polskich drogach - jeśli Twoje szyby mają zbyt małą przepuszczlność światła (nawet, jeśli auto było zamówione jako CC), to nie ma prawa poruszać się w (jako zarejestrowane w PL) takiej formie po naszych drogach" -
Big pisze: więc ja sie pytam jak auto kupine w polskim salonie u autoryzowanego dealera moze w jakikolwiek sposób nie spełniać tych wymogów
I teraz Adam (ja w sensie - sorry, że w 3 osobie) się pyta: gdzie tu jest sprzeczność? Jeśli auto jest kupione w PL salonie, tu zarejestrowane, przechodziło przeglądy rejestracyjne, to dalej będzie mogło (bez przeszkód) jeździć po naszych drogach...!
Po co tu coś jeszcze rozgrzebywać? Wszystko zostało przez Ciebie i mnie jednoznacznie i tak samo opisane...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Ale ten wyciag nie ulega samozniszczeniu po przyciemnieniu szyb.
Ucinając dalsza dyskusję - to Audi musi muiec szyby boczne przednie o przepuszczalnosci światła min. 70%. Jeśli ma przepuszczalność mniejszą oznacza to, że ktoś dodatkowo przyciemnił je na wlasną rekę (nie była to fabryka). Fabryczne przyciemnienie szyb pozwala przepuścić ok. 80% swiatła. Być może to Audi ma jakieś inne szyby, dostępne jako opcja (o ile takowe były), które są mocniej przyciemnione, ale i tak muszą one przepuszczać min. 70% światła inaczej takie Audi nie byłoby sprzedane w polskiej sieci dealerów Audi.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz